Какви са предимствата на PVC дограмите

facebook thumb

1. PVC дограмите са номер едно в областта на енергийната ефективност
Рамката на дограмата играе решаваща роля в насърчаването на енергийната и разходно-ефективна топлоизолация. Профили на дограми, направени от PVC, получават високи оценки в сравнение с алуминиевата или дървената дограма. Те имат по-добри стойности на изолация и са в състояние да намалят разходите за енергия и отопление. Налице е особено висок потенциал за пестене на енергия при използване на PVC дограма в стандарта за пасивните къщи. Днес дограмите за пасивни къщи могат да бъдат произведени ефективно и рентабилно, използвайки най-съвременни PVC профили и вече доста често използвания троен стъклопакет.

2. PVC дограмите са с много добро съотношение разходи–ползи 
PVC дограмите предлагат очевидни разходни предимства както в обществените поръчки, така и през целия жизнен цикъл. Дървените рамки са около 20-30% по-скъпи от PVC профилите, а алуминиевата дограма струва 30% повече, като отново представлява по-скъпата алтернатива. Въз основа на високия потенциал за икономия на енергия и минимална поддръжка през целия експлоатационен живот за повече от 50 години, разходите също се спестяват в дългосрочен план.

3. PVC дограмите са лесни за поддръжка
Висококачествените PVC дограми са изключително лесни за поддържане и изискват минимални усилия. Дървените дограми, от друга страна, трябва да бъдат остъклени почти на всеки две години и боядисвани на всеки 5 години. Най-съвременните PVC гранули са изключително устойчиви на метеорологични условия и на светлина. За почистване на дограмата всичко, от което имате нужда, е течност за съдомиялна машина поради лесните за поддържка гладки повърхности на профилите. Тук ще намерите повече информация за поддръжката на PVC дограмите: Инфо страница Съвети за грижа за PVC прозорци.

4. PVC дограмите са забележително трайни
За разлика от дограмите, изработени от дърво PVC дограмите имат особено дълъг живот. Високото качество на дограмите се откроява със своето съпротивление против изкривяване и висока степен на функционалност в продължение на дълги години. Въз основа на продължителността на своя живот от най-малко 50 години PVC дограмите са отлична инвестиция с оглед поддържане на стойността на имота.

5. PVC дограмите могат да се похвалят с отличен екобаланс 
PVC дограмите са 100% рециклируеми и следователно пестят ресурси. 40% от всички запаси от газ и петрол в света се използват за отопление и за доставка на енергия на сградите срещу едва 4% за производство на пластмасата, от които само 1% се използва за PVC. Освен рециклиране, трайност и ниски нива на замърсяване по време на производството на PVC профилите, те помагат за поддържането на отлично екоравновесие и допринасят за опазване на околната среда. PVC дограмите са много по-трайни от дървените дограми и изискват значително по-малко енергия по време на производствения процес.

С основаването на инициативата за рециклиране на Rewindo секторът за PVC дограмите е поел ангажимент за устойчиво развитие и за увеличаване на квотата за рециклиране на старите дограми, рамки на врати и ролкови капаци на 100%, когато е възможно. Съдържанието на PVC е настъргвано и оптимизирано за производство на гранули, които да могат да се рециклират най-малко седем пъти. И това е благодарение на друг доброволен ангажимент, че до 2015 г. PVC смесите могат да се произвеждат само с екологично чисти стабилизатори. Днес Inoutic вече произвежда само профили с безоловни стабилизатори.